Kalmarkille tar över stort instagramkonto: ”En dröm”

Fågelskådaren Simon Carrington, 19 år, från Kalmar har fått det ärofyllda uppdraget att ta över Naturhistoriska riksmuseets instagramkonto i två veckor.
– Jag har mailat och frågat om det tidigare, men då fick jag inget svar. Men nu hittade de mig på instagram och frågade om jag ville ta hand om deras kontor i två veckor. Jag blev skitglad och tackade ja direkt, det är en dröm för mig att göra det, säger Simon Carrington.
Publicerad 16 oktober 2020
Simon Carrington
Simon CarringtonFoto: Privat

Simon är en passionerad fågelfotograf som också har stort intresse för fågelskådning. När han nu tar över Naturhistoriska riksmuseets fokuserar han på egentagna bilder på fåglar.

– Jag ska lägga ut en bild varje dag, måndag till fredag, i två veckor. Det är en viss press för jag vill lägga ut fina bilder och en fin text. Jag försöker skriva en poetisk text för att skildra upplevelsen om när jag tog fotografiet. Jag försöker göra min grej och hoppas det blir bra.

Naturhistoriska riksmuseet har cirka 23 000 följare på sitt instagramkonto, det gör att Simon hoppas kunna nå ut till fler människor med sina fotografier.

– Det är många som tycker det är kul att jag får göra det. Jag brukar fråga om följarna har någon upplevelse till den sortens fågel jag lägger upp. Många delar med sig av sina upplevelser, det är roligt.

Simon styr över Naturhistoriska riksmuseets instagramkonto under vecka 42 och 43.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.