GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmarkvartett släpper nytt album: ”Hittat ny energi”

Kalmarbaserade Jan Ottosson Kvartett släppte nyligen albumet ”My reason for living”. Där samsas lugna, vackra instrumentala ballader med visor i jazzstil.
Publicerad 19 oktober 2021 • Uppdaterad 20 oktober 2021
Från vänster till höger: Jan Ottosson, Barytonsaxofon, Per-Ola Svensson, Piano, Douglas Sandor, Trummor och Ola Petersson, Kontrabas.
Från vänster till höger: Jan Ottosson, Barytonsaxofon, Per-Ola Svensson, Piano, Douglas Sandor, Trummor och Ola Petersson, Kontrabas.

– Lite speciellt är att det är egen musik från Kalmar. Många gör covers när det gäller jazz, berättar Jan Ottosson om det nya albumet.

Enligt honom är det inte tillräckligt ofta som jazzgenren berikas med helt nyskriven musik. Men nu har det hänt och musiken denna gång är helt lokalproducerad. Inspirationen till albumet kan härledas till svensk jazztradition från 50- och 60-talet.

– Ja, det är ingen hemlighet att vi till exempel har Lars Gullin och Jan Johansson som förebilder. Men jag skulle också säga att det finns många nyanser från amerikansk jazztradition under samma tidsperiod och även helt nya fraser som inte går att etikettera lika lätt. Under den minst sagt genomtrista pandemin har kvartetten hittat ny energi och musikalisk lust i inspelningsstudion. Idén att dokumentera alla egenkomponerade melodier har funnits länge och nu blev det äntligen av, berättar Jan Ottosson.

Kommer ni ha någon releasespelning för det nya albumet?

– Skivorna var försenade på tryckeriet och den 8 september spelade vi i Johanneskyrkan. Det var inte utannonserat som någon releasekonsert men det blev så ändå, lite på uppstuds kan man säga, eftersom skivorna kom kvällen innan. Vi hade med dem dit och sålde.

”My reason for living” av Jan Ottosson Kvartett finns utgiven på CD och släpptes även på streamingtjänster den 1 oktober.

Skivomslaget till ”My reason for living” av Jan Ottosson Kvartett.
Skivomslaget till ”My reason for living” av Jan Ottosson Kvartett.
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.