Annons

Kalmarkvinna åtalas för bedrägeri - ser sig själv som offer

26-åringen åtalas för tre fall av penningtvättsbrott.
Publicerad 19 mars 2021
Kikarsiktet som såldes gång på gång utan att levereras, på en bild med Kalmarkvinnans körkort. Enligt kvinnan har hon själv lurats av en man som kontaktat henne via facebook och övertalat henne att ta emot pengar via swish, som hon sedan skickat vidare till andra okända personer. Hur hennes körkort hamnat bredvid siktet hon aldrig sett kan hon inte förklara.
Kikarsiktet som såldes gång på gång utan att levereras, på en bild med Kalmarkvinnans körkort. Enligt kvinnan har hon själv lurats av en man som kontaktat henne via facebook och övertalat henne att ta emot pengar via swish, som hon sedan skickat vidare till andra okända personer. Hur hennes körkort hamnat bredvid siktet hon aldrig sett kan hon inte förklara.Foto: Ur Polisens förundersökning

Vid tre tillfällen under loppet av tre dagar i juli förra året fördes pengar över till den 26-åriga kvinnan i Kalmar.

Pengarna kom från män som på ett jakt- och vapenforum sett en säljannons om ett kikarsikte, och betalat i förskott för det. Siktet levererades aldrig.

Annons

Totalt rörde det sig om 36 125 kronor som ramlade in på kvinnans konto via Swish. Pengarna krävs nu tillbaka av de lurade männen.

Kvinnan förnekar brott och säger sig själv ha blivit lurad av en man som kontaktat henne och bett henne ta emot pengar och sedan skicka dem vidare till andra. ”Hon säger sig vara utnyttjad av en annan person och en bricka i spelet och hon är nu i efterhand djupt ångerfull att hon tog emot pengarna”, står det i ett förhörsprotokoll.

Hon har dock inte kunnat förklara hur hennes körkort återfinns på en bild med kikarsiktet, som presumtiva köpare har fått se som en garanti för att det inte rör sig om en bluff.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons