Annons

Kalmarmusikern Lola Regenthal släpper ny låt ihop med jazzlegendar

Låten heter ”Letter to Dad” och är en hyllning till Lolas bortgångna pappa, som också var musiker.
Kalmar • Publicerad 16 februari 2022
Foto: Pressbild/Stina Felter

Lola Regenthal är en jazzig singer-songwriter som från början kommer från Räpplinge på Öland. Hon bodde en period i New York innan hon till slut landade i Kalmar.

I sin nya låt får hon sällskap av den välkända amerikanska jazzgitarristen Mike Stern. Låten är en hyllning till hennes pappa som gått bort i cancer.

Annons

– Jag ville att pappas låt skulle kännas precis som Ölands öppna landskap där man kan uppleva stillheten och närheten till både naturen och havet. Därför lämnar det luftiga arrangemanget mycket plats för både klang och eftertanke. Under Mikes fantastiska solo hör man till och med en fågel svagt i bakgrunden som började sjunga utanför studion – jag tänker att det kan ha varit pappa som ville va med och spela med sin vän, säger hon i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag hoppas att min musik kan hjälpa oss att stanna upp en stund och reflektera över det fina vi har i livet samt känna glädje över de kära minnen vi har från det som gått förlorat. Jag önskar att man, precis som med en film, lyssnar igenom hela låten och verkligen känner efter.

Låtsläppet är det första av fyra kommande singlar som under året kommer samlas på en EP.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons