Kalmarpolisen hittade knark och vapen – grep två efter bevakning av platsen

En 17-åring och en 20-åring från Kalmar har begärts häktade efter knark- och vapenfyndet. ”Det här är allvarliga gärningar”, säger åklagare Kjell Janneson.
Publicerad 8 oktober 2021
Foto: Linus Gunnarsson

Polisen fick tidigare i veckan, den 4 oktober, nys om en knarkgömma i Kalmar. Nu har två unga män, en född 2001 och en född 2004, har begärts häktade vid Kalmar tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Den yngre av de två, som ännu inte fyllt 18 år, misstänks även för narkotikabrott.

– De har koppling till narkotikagömman som polisen hittade. De hade bevakning på platsen efteråt och i samband med den bevakningen grips killarna på platsen. Då hittas också i samband med gripandet vapen på samma plats. En av killarna hade också narkotika på sig, säger åklagare Kjell Janneson.

Fynden ska ha gjorts vid en stig mot ett handikappsbad i ett skogsområde i Kalmar.

Är det vanligt att begära någon under 18 häktad?

– Nej, men det här är en kille som också är tidigare straffad för narkotikabrott. Det här är allvarliga gärningar som ger minst två års fängelse om man döms. Det finns fara för fortsatt brottslighet och fara att han försvåra utredningen om han är på fri fot. Det krävs synnerliga skäl att få någon under 18 år häktad men han är nära 18. Han är 17,5 år nu, säger åklagare Kjell Janneson.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.