GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmarpoliser på plats i Stockholm för att jobba mot våldsvågen

Poliser från Kalmar län är på plats i Stockholm för att bistå Stockholmspolisen under den pågående våldsvågen i huvudstaden.
Kalmar län • Publicerad 23 januari 2023 • Uppdaterad 23 januari 2023
Foto: Tage Persson/Mostphotos

Poliser från alla polisområden i landet skickades akut till Stockholm under söndagen och är ännu på plats under måndagen.

Den akuta omplaceringen beror på den våldsvåg som härjar i huvudstaden, där flera skjutningar och sprängningar skett den senaste tiden.

– Vi pratar inte om hur många eller vilken typ av polis som skickats upp. Hur länge de ska vara där har jag ingen upplysning om, det avgör situationen där uppe, säger Robert Loeffel, presstalesperson polisregion Syd.

Även poliser i grannlänet Blekinge har skickats upp. Där rör det sig om fyra poliser som hjälper till från polisområdet som omfattar Blekinge och nordöstra Skåne. Enligt P4 Blekinge ska polisen i Stockholm lånat in 190 polisanställda från övriga landet.

Linn SvenssonSkicka e-post
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.