GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KalmarPosten för hjärta, kärl och lunga

Under oktober månad vill vi på KalmarPosten uppmärksamma kampen mot hjärt-, kärl- och lungsjukdomar och skänka en del av annonsintäkterna till Hjärt-Lungfonden tillsammans med våra annonsörer.
Publicerad 5 oktober 2022 • Uppdaterad 26 oktober 2022
Under oktober månad vill vi på KalmarPosten uppmärksamma kampen mot hjärt-, kärl- och lungsjukdomar.
Under oktober månad vill vi på KalmarPosten uppmärksamma kampen mot hjärt-, kärl- och lungsjukdomar.Foto: KalmarPosten

Vi kommer lyfta hela kampanjen med reportage, information och fakta. I första delen träffar vi Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden, lokalföreningen Riksförbundet HjärtLung Östra Småland och Öland samt hjärtsjuka Madeleine Karlsson.

I andra delen träffar vi Jenny Kölfors från Nybro som är kommunikationschef på Hjärt-Lungfonden. Vi träffar också Rosita Karlsson som förlorade sin son Erik i plötsligt hjärtstopp. Jörg Carlsson, överläkare på hjärtavdelningen vid länssjukhuset, berättar om en ny pacemaker som sjukhuset fått. Och så tar vi reda på hur det gått efter ett år med sms-livräddning i Kalmar län.

I tredje delen hänger vi med Stefan Lagergren som bytte ambulansen mot bussen men inte slutar rädda liv för det. Vi fick också en pratstund med infektionsläkaren Thomas Schön som är expert på lungsjukdomar som Tuberkulos, KOL och astma. Vi har dessutom träffat Nina och Therése som ligger bakom Kalmars publika hjärtstartare.

I fjärde och sista delen så träffar vi livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius, Philipp Tinschert som är specialläkare inom stroke ihop med hans kollega Karin Vigertsson som är strokesjuksköterska och så pratar vi tobak och nikotin med Johanna Reuterving Smajic, tandhygenist och samordnare för tobaksförebyggande arbete i Kalmar län.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.