GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmars första sommargata är invigd: ”Plats för människor och möten”

Då var Kalmars första sommargata invigd. Under sommarmånaderna blir Postgatan en plats för liv och rörelse där bilarna får stå tillbaka. Tanken är att personer som besöker sommargatan ska hitta nya möjligheter med ett tillfälligt gaturum i staden.
Publicerad 3 juni 2022
Peter Akinder (S), ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden invigde sommargatan tillsammans med Servicenämndens ordförande Johanna Petersson (C).
Peter Akinder (S), ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden invigde sommargatan tillsammans med Servicenämndens ordförande Johanna Petersson (C).Foto: Kalmar kommun

– Det blir uteservering, det kommer att ställas ut sittbänkar och planteringar. Vi gör helt enkelt en plats för människor och möten, berättade Peter Akinder (S) ordförande i samhällsbyggnadsnämnden för KalmarPosten inför invigningen.

De picknickbord som står på gatan är till för alla som vill slå sig ner för en svalkande glass eller medhavd lunch. Café Systraströmmens uteservering vid det nya biblioteket är även det öppet.

Tanken med sommargator är att det ska skapa en levande och dynamisk stad. Försöket med sommargata kommer att pågå i tre år.

– I början lär det bli mer blygsamt, men långsiktigt ska detta bli något som ska göra Kalmar attraktivare som sommarstad och mötesplats.

Under perioden 3 juni till och med 31 augusti försvinner alltså parkeringsmöjligheterna på Postgatan. Även biltrafiken begränsas enligt bestämmelser för trafik på gågata och det blir även infartsförbud från Esplanaden.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.