GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmars rekordbeläggning på hotellen näst högst i landet

Endast en stad på västkusten hade högre tryck på hotellen i juli.
Publicerad 12 augusti 2021
Arkivbild från Kalmar gästhamn.
Arkivbild från Kalmar gästhamn.
Foto: Kennerth Kullman/Mostphotos

För två veckor sedan meddelade Destination Kalmar att beläggningen på stadens hotell låg på 95 procent i juli, enligt statistik från Benchmark Alliance.

– Juli är alltid en intensiv månad, men det här är den högsta beläggningssiffran vi någonsin har haft i Kalmar i juli, förkunnade turismchef Stefan Johnson nöjt.

Även sett till riket är en beläggningsgrad på 95 procent, eller 95,1 för att vara exakt, en väldigt bra siffra. Så bra att endast Varberg hade en högre beläggningsgrad, med sina 96,4 procent i juli.

”En fantastisk utveckling där vi drar fortsatt nytta av vårt varumärkes starka dragningskraft som vi har byggt ihop med våra partners under lång tid”, säger Destination Kalmars vd Åke Andersson i en kommentar.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.