Kalmarsundsrevyn chans på kvadrupel i Revy-SM: ”Väldigt roligt!”

När Revy-SM ska avgöras i augusti har Kalmarsundsrevyn chans på storslam. Fyra nummer skickades in till mästerskapet och alla blev antagna.
– Det är väldigt roligt att alla vi skickade in kom med. Det har inte hänt tidigare, säger Martin Rydell.
Publicerad 24 april 2023
Artparken i Kalmarsundsrevyn 2023. Adam Lindehoff Norbäcker, Martin Rydell, Martina Arbman Sundén.
Artparken i Kalmarsundsrevyn 2023. Adam Lindehoff Norbäcker, Martin Rydell, Martina Arbman Sundén.Foto: Foto: Rickard Pihl/Arrow pictures.

Över 180 bidrag från revyer över hela landet har granskats av jurygrupperna i SM. 14 nummer gick direkt till final och 44 till semifinal.

Kalmarsundsrevyn fick bra utdelning i första gallringen. Direkt till final kom deras nummer ”Artparken” i lokala klassen, ”Han kommer inte hem” i sångklassen och ”FN” i monologklassen. Deras bidrag till sketchklassen, ”Årsmötet”, kom till semifinal.

– Vi är stolta över alla nummer vi skrivit. Alla nummer är produkter av något vi har gjort tillsammans allihop. Inte bara de som har skrivit numret eller framför det. Allt runtomkring som kläder, musik, ljus och ljud – allting behövs för att det ska bli bra.

Revy-SM går av stapeln i Oskarshamn 2-5 augusti – och målsättningen är glasklar.

– Förhoppningarna är att ta guld med alla fyra såklart. Det hade varit fantastiskt! Folk får gärna komma till Oskarshamn och heja och stötta!

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.