GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmarsundsrevyn har börjat repetera: ”En nytändning och en nystart”

Partiledarna, kommunalrådet Johan Persson och Kalmar FF är några av de karaktärer som dyker upp i Kalmarsundsrevyn 2022, "Skruvat & Vinklat", som har premiär på nyårsafton. ”Publiken kommer känna igen sig och de som har gillat revyn innan kommer göra det igen”, säger Martin Rydell.
Publicerad 8 november 2021 • Uppdaterad 9 november 2021

På nyårsafton har Kalmarsundsrevyn 2022, "Skruvat & Vinklat", premiär på Kalmar teater. De fem skådespelarna Jennie Rosengren, Anna Rydell, Martina Sundén, Mathias Sundén och Martin Rydell står på scen.

– Publiken kommer känna igen sig och de som har gillat revyn innan kommer göra det igen. Karaktärer som vi haft med innan kommer dyka upp, men det handlar inte bara om att ha bra skådisar, utan även om att sy ihop revyn så att det blir ett högt tempo rakt igenom, säger Martin Rydell.

– Men så har vi en ny person på scen! Jennie Rosengren från Skåne, som har spelat i en av Sveriges största revyer. Vi har tänkt att det hade varit kul att jobba med henne, så vi ringde och frågade, och hon tackade ja på en gång. Hon har allt som en revyskådis ska ha. Hon är dansant, sjunger väldigt bra och är rolig. De tre egenskaperna man ska ha, har hon, och hon kommer bidra med mycket.

När KalmarPosten pratar med Martin Rydell är det Kalmarsundsrevyns första riktiga repetitionsdag.

– Nu är vi igång. Nu träffas vi i tre dagar och har just nu fokus på att sätta danssteg till öppning och final. Det är vårt tolfte år som vi kör. Man märker nu att man inte har spelat revy på ett tag. Det betyder mycket för oss som håller på att vi kan köra i år.

Det har gått ett tag sedan ni kunde köra revy live senast - blir det en nytändning nu?

– Ja, absolut. Det känns verkligen som en nytändning. Det känns som man har fått en andra chans. Under pandemin var man osäker på om man skulle kunna fortsätta, för vi driver ju det här som ett företag Anna och jag. Men äntligen får vi göra det här igen och på så sätt är det verkligen en nytändning och en nystart, säger Martin Rydell.

Martin Rydell regisserar revyn, Anna Rydell står för koreografi och de båda står på scen. De har även en manusgrupp med Ove Martinsson och har skrivit 85 procent av texterna tillsammans. Resten är inköpt från textmakare.

– Vi har ett sätt att arbeta på som vi är trygga med och vi känner oss ganska säkra på vad publiken vill ha.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Vi har till exempel ett nummer där våra kära, eller mindre kära, partiledare träffas under andra former än i Riksdagen. Det är som ett litet musikalnummer, och det har ju hänt en del där, med husaffärer, att de har kallat varandra för olika saker och så vidare. Sedan dyker Johan Persson som kommunalråd upp, IFK Kalmar har gått upp i Allsvenskan och det går bra för Kalmar FF på fotbollsplanen.

Det går ju fort i politiken, till exempel. Kan det innebära revy-ändringar i sista sekund?

– Så kan det vara. Man får ändra efterhand. Vissa nummer är öppna, och man kan stoppa in nya saker eller ändra, men andra nummer är svårare att ändra i sista sekund. Man får ha det med i beräkningen.

Hur länge kör ni revyn?

– Förhoppningsvis hela februari ut. Sist blev det 32 föreställningar och 10 000 besökare, vilket var publikrekord. Det hade varit fantastiskt om det kommer så många igen.

Kalmarsundsrevyn. Foto: Privat
Kalmarsundsrevyn. Foto: Privat
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.