Annons

Kalmartjejer inviger VM: ”Coolt”

Ett minne för livet närmar sig med stormsteg för Tuva, Elvira, Milana och Melissa. I mars åker de till Stockholm för att visa upp sina konster i direktsänd tv när VM invigningen hålls.
Publicerad 20 februari 2021
Foto: Wilhelm Nilsson

Den 24 till 28 mars avgörs konståknings-VM i Globen. Då kommer Kalmar att ha fyra representanter på plats, men inte som tävlande. I stället har tjejerna Tuva Krusälv, Elvira Skobe, Milana Osmanova och Melissa Westling fått i uppdrag, tillsammans med ett 15-tal andra åkare, att stå för uppvisningen under invigningen. Det är minst sagt ett stort äventyr som väntar.

– Såklart är det en väldigt stor upplevelse som väntar. En sak som man kommer att minnas för livet. Sedan så är det ju coolt att komma så nära några av de allra bästa åkarna säger, Tuva Krusälv.

Annons

Tjejerna har hållit på med sin utövning i ett par år. Tidigare har de åkt iväg på läger och tävlingar utan föräldrar, men aldrig så långt som till Stockholm ensamma. Dagen innan startskottet på tävlingen åker de upp där tävlingspersoner kommer att ta emot dem. Förhoppningen bland tjejerna är att även i framtiden få åka själva på ett VM – men då som tävlande.

– Det är ett väldigt stort mål som jag har, men det ligger väldigt långt fram, säger Elvira Skobe och får medhåll av de andra.

Kalmartjejernas invigningsshow kommer att direktsändas i SVT den 24 mars.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons