Annons

Kampanj mot våld i ungas relationer i fokus

”Svartsjuka är inte romantiskt”. Så heter den nationella kampanjen som uppmärksammar våld i ungas relationer.
Publicerad 14 mars 2021
Genrebild
GenrebildFoto: Mostphotos

Nästa vecka kommer fritidsgårdar, ungdomshus och fritidsfilialen i Kalmar kommun att fokusera på kampanjen som ska leda till ökad kunskap om ämnet hos unga.

– Den här temaveckan är ett bra stöd för oss att arbeta med konkreta tips och stöd gällande möjligheter att hjälpa unga som lever med våld, säger Tina Ericsson, fritidsledare, i ett pressmeddelande.

Annons

I kampanjen kommer alla verksamheter i Ung i Kalmar att delta. Många aktiviteter sker på sociala medier för att nå så många ungdomar som möjligt, även de som inte besöker verksamheterna fysiskt.

Klotterplank och tavlor som ungdomarna gör gemensamt, quiz om sjysta relationer och frågelådor med anonyma frågor är några exempel på aktiviteter som ska genomföras under veckan.

– Genom att arbeta med frågorna hoppas vi bidra till att förebygga våld och att erbjuda unga det stöd de behöver för att förändra sin situation. För att få bukt med mäns våld mot kvinnor behöver vi också arbeta förebyggande med nästa generation, säger Henrik Nilsson, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Svartsjuka är inte romantiskt:

• Den nationella kampanjen genomförs för femte året i rad. De som står bakom kampanjen är Jämställdhetsmyndigheten, länsstyrelserna och ungarelationer.se

• Kampanjsajt med mer information: svartsjukaarinteromantiskt.se

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons