Annons

Kan bli uppemot 26 grader i länet – så länge håller värmen i sig

Till helgen kan länsborna packa strandväskan. Då väntas graderna stiga till uppemot 26 grader. Men hur länge håller högtrycket i sig?
Publicerad 7 september 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Maria Groth/Mostphotos

Enligt meteorolog Henrik Reiner på SMHI väntas högtrycket, som kommer från ett mycket varmt Frankrike och Tyskland, hålla i sig till början av nästa vecka.

– Som det ser ut nu håller värmen i sig helgen ut. Det ser ut som att högtrycket under nästa veckas första halva hamnar för långt österut och då kan det bli ostadigare i Kalmar län. Det kan bli skurar på onsdag vad det ser ut som, säger SMHI:s meteorolog Henrik Reiner.

Annons

– Men nattetid kan det bildas dimma som håller i sig till förmiddagarna, men det kan också spricka upp och bli sol. Temperaturerna kan bli uppemot 26 grader i Kalmar län till helgen. Det är lite beroende på hur envisa dimmolnen är.

Reiner berättar även att värmen som kommit in över länet inte tillhör vanligheterna.

– Sensommarväder händer ju då och då, men det är varmare än normalt. Så mycket kan jag säga.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons