Känd Youtuber till Kalmar med musikal: ”Magisk resa genom den tecknade filmens värld”

På lördag kommer musikalen ”Från Aladdin till Elsa” till Kalmarsalen. En av de fyra skådespelare som står på scen är Joel Adolphson, mest känd från trion ”IJustWantToBeCool”.
Publicerad 27 januari 2023
Joel Adolphson, Sandra Kassman, Nils Reinholtz och Veronika Wallentin.
Joel Adolphson, Sandra Kassman, Nils Reinholtz och Veronika Wallentin.Foto: Magnus Radvind/Pressbild

– Jag har jobbat med underhållning i över tio år och gör tillsammans med min humorgrupp allt från podcasts och ljudböcker till sketcher på Youtube och Tiktok. Men jag har inte riktigt testat på att stå på scen, så när den här chansen kom ville jag verkligen ta den, säger Joel och fortsätter:

– När chansen att hoppa runt på scen och sjunga musik från animerade filmer samtidigt som man spelar teater kommer så tackar man ju inte nej. Det lät nästan för bra för att vara sant först.

Förutom Joel står även Sandra Kassman, Nils Reinholtz och Veronika Wallentin på scen.

– Jag tycker att alla mina medskådisar i showen förtjänar en extra hyllning. De är alla musikalartister som är helt fenomenala och otroligt duktiga på det de gör. De dansar och sjunger som att vi stod mitt på Broadway och jag har lärt mig otroligt mycket av dem.

Veronika Wallentin, Joel Adolphson, Nils Reinholtz och Sandra Kassman mitt i musikalen.
Veronika Wallentin, Joel Adolphson, Nils Reinholtz och Sandra Kassman mitt i musikalen.Foto: Håkan Larsson

Berätta om musikalen!

– Vi tar publiken genom en magisk, musikalisk resa genom den tecknade och animerade filmens värld. Vi sätter ihop en dundershow och framför en massa sånger och danser från Disney, Pixar, Dreamworks och allt möjligt tecknat animerat. Det blir låtar från Aladdin och Elsa men också Pokémon bland annat. Det pågår i lite över en timme, sen är både publiken och vi helt slutkörda.

Vem riktar sig musikalen till?

– Den är för alla åldrar! Tecknade filmer med musik har funnits i snart 100 år och Snövit kom ut på 1920-talet så det kommer inte finnas någon som inte känner igen något. Vi kör både musik från filmerna från förra året men också filmer från för 100 år sen. Det kommer mycket barn och barnfamiljer men vi märker att låtar från 80- och 90-talet funkar bra hos föräldrarna då de är 80- och 90-talister. Så det finns alltid något för alla!

Joel Adolphson.
Joel Adolphson.Foto: Håkan Larsson

På lördag kommer ni till Kalmar, har du varit här förut?

– Ja, faktiskt ganska nyligen. Vi var ett kompisgäng som bodde i Kalmar och körde en roadtrip på Öland. Det går ju lätt att trycka av Öland på en dag och köra igenom och stanna till lite varstans, käka lite kroppkakor och bada lite. Sen blev det en trevlig utekväll i Kalmar på Lilla Puben, perfekt ställe att avsluta en dag av bilande på Öland.

Vad har du för förväntningar inför showen i Kalmarsalen?

– Efter premiären kände vi att det här är något speciellt. Kidsen sprang omkring i korridorerna och man märkte att det var svårt för publiken att inte ställa sig upp och haka på. Vi bjuder väldigt mycket upp till att publiken ska få vara med på den resan vi gör. Så jag hoppas det fortsätter på samma sätt!

Den 28 januari kommer musikalen ”Från Aladdin till Elsa” till Kalmarsalen.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.