GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kaninunge som stals från Skälby 4H-gård tillbaka igen: ”Jätteskönt”

Den kaninunge som blev stulen från Skälby 4H-gård den 25 april är nu återförenad med sin familj. Det ska ha varit ett syskonpar i mellanstadieåldern som stulit kaninen.
Publicerad 12 maj 2022
Tina Burvall, verksamhetschef vid Skälby 4H-gård. Till vänster kaninungen med familj.
Tina Burvall, verksamhetschef vid Skälby 4H-gård. Till vänster kaninungen med familj.Foto: Hedda Ottestam/Skälby 4H-gård

Enligt Tina Burvall, verksamhetschef vid Skälby 4H-gård, är kaninungen mager och mindre än sina syskon.

– Den är inte i så god kondition och är väldigt, väldigt mager. Den har inte fått sin mammas mjölk eller hö, som är viktigt för att utveckla tarmar och motverka bakteriesjukdomar, säger hon till KalmarPosten.

Det ska ha varit ett syskonpar i mellanstadieåldern som stulit kaninen och sedan sagt till sina föräldrar att de hittat den utomhus. En granne som kom förbi på fika kände igen ungen från bilder och påpekade att den var stulen.

– Sedan fick vi tillbaka den på en gång, säger Tina.

Bilden är tagen innan kaningen blev stulen, den 25/4 klockan 15.34. Samma dag vid 17.37 saknades ungen.
Bilden är tagen innan kaningen blev stulen, den 25/4 klockan 15.34. Samma dag vid 17.37 saknades ungen.Foto: Skälby 4H-gård

– Det känns jätteskönt, vi trodde inte att den levde. Det är verkligen en positiv överraskning.

Trots att kaninungen är i dåligt skick finns det goda chanser för att den ska klara sig, nu när den är tillbaka hos sin mamma.

– Nu ska den få vara med sin mamma och växa till sig. När den är stark nog får den flytta till den familj som tingat den sedan innan. De var väldigt ledsna när de fick veta att den blivit stulen så de kommer bli jätteglada nu. Jag vågade inte säga något innan jag var säker på att den verkligen var tillbaka så de vet inget ännu, men jag tror de kommer hit idag.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.