Karaokekedja vill öppna i Kalmar: ”Är väldigt intressant”

Privata karaokerum med skönsång eller skrålande. Det kan snart bli verklighet i Kalmar. Konceptet Sing Sing Karaoke vill etablera sig i staden och letar nu efter franchisetagare.
– Kalmar är väldigt intressant. Det är en stor studentstad med många festglada människor och vi vet att Kalmar redan idag har ett bra uteliv, säger Lars Höglin som är konceptansvarig för Sing Sing Karaoke.
Publicerad 17 februari 2023
Sing Sing Karaoke
Sing Sing KaraokeFoto: Pressbild

Det var 2017 som karaokebaren slog upp portarna i Sverige för första gången. I dagsläget finns konceptet i Göteborg, Karlstad och Trondheim, men ytterligare tre barer kommer att öppna i Sverige under våren. Om planen går i lås kommer den sjunde att öppnas just i Kalmar.

– Vi söker franchisetagare i Kalmar och letar också efter en lämplig lokal. Som franchisetagare ser vi gärna att man har god lokal kännedom om Kalmar och dess uteliv. Vi ser gärna att personerna har erfarenhet inom branschen, men det kan också vara att man har jobbat med festivaler eller event, säger Lars Höglin.

Konceptet är enkelt. En lokal med privata karaokerum där man kan sjunga med sina vänner, kollegor eller familj. Det kombineras med festkänsla i form av asiatisk street food, färgglada drinkar och lekfull inredning.

Asiatisk street food är det som finns på menyn.
Asiatisk street food är det som finns på menyn.Foto: Pressbild

– Det är ju det som är fantastiskt med att sjunga i egna karaokerum. Jag är en sådan som aldrig trodde att jag skulle ha en mikrofon i min hand och sjunga på scen, men att göra det med sina vänner i ett privat karaokerum är något helt annat. Det är väldigt inkluderande och beroendeframkallande. Vi ser att det påminner lite om sista timmen på förfesten innan man går ut där alla skrålar med till sina favoritlåtar.

Var i Kalmar skulle ni vilja öppna karaokebaren?

– Vi behöver inte ligga mitt på Larmtorget, men gärna i anslutning till nöjesstråken. Det kan vara ett kvarter ifrån, vi ser att våra karaokebarer har blivit destinationer. Vi tror att vårt koncept hade blivit ett bra komplement till övriga barer och koncept i Kalmar.

Sing Sing Karaoke tillhör koncernen Social Eatertainment Group som även har O´Learys och Harrys under sina vingar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.