Annons
KalmarPostens kärleksberättelser

Kärlek vid första ögonkastet

Publicerad 30 januari 2021

Det räckte med att Anna ställde sig bakom en gardin för att beundra Johan som stod utomhus. Hon föll direkt. I dag är de gifta och har två barn tillsammans.

Herr och fru Johan och Anna Claesson.
Herr och fru Johan och Anna Claesson.Foto: Privat

Det var en vinterkväll 2006 i Lindsdal. Kompisgänget, med Anna Svensson inräknad, hade tjejkväll hos en av vännerna. Plötsligt ryckte det i handtaget. Tre jämnåriga grabbar stod på lur och ville komma in i värmen. Nyfiken som Anna är, ställde hon sig bakom gardinen för att få en titt på killarna. Killarna blev däremot stoppade från att få komma in. Men Anna kunde inte släppa en av killarna som hon hade spanat in. Hon frågade sin kompis om vad en av killarna hette. Johan var namnet.

Annons

Det dröjde inte länge förrän Anna tog modet till sig för att skriva till Johan. De bestämde sig för att ses och den 12 februari är det 15 år sedan de blev ett par.

I dag bor herr och fru Johan och Anna Claesson i Rockneby tillsammans med son och dotter.

Hur har ni gått till väga för att hålla ihop så pass länge?

– Eftersom vi var så unga när vi träffades har vi växt upp tillsammans. Vi har gått igenom halva våra liv tillsammans och det har tidvis varit tufft. Det händer mycket från att man är 15 år tills man är 30 år. Vi har försökt att vara transparenta med varandra och vi ifrågasätter inte den andra om den behöver tid för sig själv.

Vad är ert bästa tips till singlar?

– Du kan inte hitta kärleken. Kärleken hittar dig.

Vill ni också dela med er av er historia? Mejla den gärna till redaktionen@kalmarposten.se.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons