Annons

Karlskroniten Linn är KalmarPostens nya tillskott

Ett nytt ansikte har dykt upp hos KalmarPosten. Det är Karlskronabördiga Linn Svensson som kommer att förgylla tidningen och nyhetssajten med sina texter. Hon har inte bara en vass penna, hon är även en fena på trummor och drömmer om att resa i Europa med en renoverad van.
Publicerad 18 september 2022
Linn Svensson
Linn SvenssonFoto: Privat

Linn Svensson

Ålder: 24

Familj: Sambo Lucas och mopsen Ebbe

Uppväxt: Karlskrona

Bor: Karlskrona, men hoppas på en flytt tillbaka till Kalmar snart.

Beskriv dig själv med tre ord: Omtänksam, förstående och nyfiken

Godmorgon, när klev du upp i dag?

– Klockan 06. Jag pendlar till Kalmar från Karlskrona. Förhoppningen är att flytta tillbaka till Kalmar till början av nästa år.

Annons

Du är ny på KalmarPosten, vad hade du för intryck av tidningen innan du började?

– Det första jag tänker på är att det är en mysig och liten tidning med extremt bra bevakning av blåljus på webben. Ni var snabba och många gånger först ut. Vi hade koll på er under journalistutbildning i Kalmar och använde oss av er.

Vad lockade med att börja skriva för KalmarPosten?

– Jag vill testa på hur det är att jobba på en mindre redaktion där det finns mer frihet. Där jag kan vara med och påverka och komma med nya idéer. Så har det inte varit på andra arbetsplatser jag varit på.

Berätta om din yrkesbakgrund.

– Jag tog journalistexamen i somras, men har velat bli journalist sedan jag var 13-14 år gammal. Det är stort att äntligen få vara färdig med plugget. I början av året och i somras har jag varit på P4 Blekinge Sveriges radio. Jag har även jobbat några år inom vården inom funktionsstödsförvaltningen.

Hur startar du helst dagen?

– Kaffe, god frukost och en promenad med Ebbe.

Vad är det du gillar med Kalmar?

– Vattnet. Jag kan inte bo någonstans där det inte finns vatten. Det är en så fin miljö här också. Det påminner mycket om hemma, fast man kommer iväg någon annanstans.

Annons

Vad driver dig I ditt arbete?

– Att få berätta!

Vad skriver du helst?

– Jag tycker om förundersökningsprotokoll och skriver helst polisiära grejer. Jag tycker också om djupa reportage där man träffar människor som varit med om saker som man själv inte har varit med om.

Har du en dold talang?

– Jag kan spela trummor! Jag pluggade faktiskt musik i gymnasiet. Det var ingen i klassen som ville spela trummor så jag tog på mig det – jag blev lite inkastad. Sedan bor jag ihop med en trummis också. Har man inte taktkänsla kan man inte bli kompis med mig, haha.

Vad är du rädd för?

– Människor utan taktkänsla.

Vad skrattar du åt?

– Jag kollar på Parlamentet och sådana program, men där skrattar jag inte riktigt. Jag skrattar med min sambo och mina kompisar som är jäkligt roliga.

Annons

Hur gör du för att varva ner?

– Jag chillar i soffan, sätter på en go serie och tar det lugnt.

Lunch på stan eller matlåda? Och vad blir det oftast för mat då?

– Lunch på stan. Då blir det oftast sushi.

Hur tacklar du en motgång?

– Jag ringer mamma och pappa. Jag pratar mycket med vänner och familj. De är tryggheten.

Vad gör du en ledig dag?

– Då tycker jag mest om att bara gå hemma och vara med Ebbe och min sambo Lucas. Umgås med vänner och bara vara.

Vad är fredagsmys för dig?

– En god pizza och en bra film.

Annons

Vad blir det för film?

– Jag älskar dokumentärer. Innan gillade jag indiefilmer och tittade mycket på det, men nu är det mest dokumentärer.

Har du en bucket list, och vad står det i så fall på den?

– Ja, det har jag. Ingen specifik, men jag vill resa mer. Jag vill gärna testa på att bo utomlands och så har jag som en punkt att någon gång renovera en van och köra runt i Europa. Det hade jag älskat. Det är långt borta, men det vore kul.

Vad läser/lyssnar och tittar du helst på?

– Just nu tittar jag helst på Idol. Alla program börjar komma igång till hösten. Jag gillar också att titta på vanliga och dåliga fredagsprogram. Min Spotify-lista är helt åt fanders med allt från Beatles till Mac Miller. Jag läser helst KalmarPosten såklart.

Katt eller hund? Varför?

– Frågan borde vara katt eller mops. Jag tycker inte om hundar egentligen, bara mopsar och franska bulldoggar. Jag tycker de är coola, balla och söta. De är roliga och har härlig personlighet.

Person du ser upp till och varför?

– Jag ser upp till min farmor och Astrid Lindgren. De var två fantastiska kvinnor med hög moral. Omtänksamma och starka.

Annons

Tre kändisar du vill bjuda på middag?

– Drottning Elizabeth och Astrid Lindgren. Räcker det med två? Det hade blivit en pangmiddag med de två.

Vad skulle du bjuda på då?

– Någon god pasta. Jag tror inte de hade tyckt om det, men jag tycker om pasta.

Smultronställe i Kalmar?

– Jag har inte sett mig om så jättemycket eftersom pandemin kom emellan mig och mina studier. Men jag var på Krusenstiernska gården häromdagen och det var jättefint.

Hur ser du på framtiden?

– Den är ljus. Jag hoppas att jag får möjlighet att jobba med det jag jobbar med nu och att jag får vara länge på KalmarPosten.

Vad vill du att läsarna ska veta?

– Jag vill att de kan tipsa mig om man har något på sitt hjärta, högt som lågt. Då kan man skriva till Linn@kalmarposten.se

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons