Katten Valiant från Kalmar finns nu som frimärke

I våras anordnade Postnord en tävling där landets kattägare fick chansen att se sin katt pryda några av årets frimärken. Över 18 000 bidrag kom in, och av dessa valdes bland annat en hittekatt från Kalmar ut.
Publicerad 26 augusti 2022
Alla årets kattfrimärken.
Alla årets kattfrimärken.Foto: Postnord

– Vi är glatt överraskade av det stora engagemang vi har väckt med den här tävlingen. Det märks verkligen hur viktig katten är i många hem och för många människor, säger Kristina Olofsdotter, chef för frimärken hos Postnord, i ett pressmeddelande.

– Postnord tar emot förslag från alla som vill påverka vad som kommer på frimärke. Ett sätt att skapa extra delaktighet är via tävlingar. Våra frimärken ska skildra populära och aktuella teman och det här är ett sätt att få input från våra kunder, säger Kristina Olofsdotter.

Kattfrimärkena finns sedan den 25 augusti att köpa i butik och pryds förutom av Valiant även av fyra andra katter från olika delar av landet. Frimärkena är illustrerade av konstnären Annelie Carlström.

Katten Valiant som frimärke, tecknad av Annelie Carlström.
Katten Valiant som frimärke, tecknad av Annelie Carlström.Foto: Postnord
Katten Valiant.
Katten Valiant.Foto: Privat/Postnord
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.