Annons

Kille i 18-årsåldern livshotande skadad efter misstänkt mordförsök

Under natten till fredagen vid 04-tiden anträffas en skadad person i närheten av Stagneliusgatan i Kalmar. Händelsen rubriceras som försök till mord.
Kalmar • Publicerad 25 mars 2022 • Uppdaterad 30 mars 2022
Foto: Simon Karlsson

Det var vid 04-tiden natten mellan torsdagen och fredagen som polisen larmades av en inringare om en skadad person vid Stagneliusgatan i Kalmar. En kille i tonåren fick föras med ambulans till sjukhus. Killen, som är i 18-årsåldern, vårdas på intensivvårdsavdelning med livshotande skador.

– Det var bråttom med honom till sjukhuset. Vi har inte hundra procent fått klart för oss vilka typer av skador han hade eller vilket tillhygge man använt, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

Polisen utreder fortsatt hur tonåringens skador uppkommit. Under morgonen spärrades området av och polisen har genomfört en brottsplatsundersökning. Brottsrubriceringen är försök till mord.

Ingen är i nuläget gripen för brottet. Polisen vill inte gå in på ifall man har någon misstänkt gärningsperson.

Under dagen kommer ett flertal utredningsåtgärder genomföras, bland annat teknisk undersökning samt dörrknackning i området.

Ser ni något samband mellan det här mordförsöket och rånet vid macken under torsdagskvällen?

– Vi utreder det som två separata händelser, men vi har ännu inte kunnat prata med den drabbade på Stagneliusgatan vilket är en viktig del, säger Loeffel.

Ser ni något samband mellan det här mordförsöket och den senaste tidens skjutningar?

– Det är alldeles för tidigt att säga om det är något samband. Vi måste få grepp om den här händelsen.

Se film från platsen:

Foto: Simon Karlsson
Hedda OttestamSkicka e-post
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons