GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kim Stranne spelar i Kalmar till helgen: ”Jag är lite, lite bättre än vad folk tror”

På fredag och lördag, den 12 och 13 november, spelar Kim Stranne i Rosenlundska Källaren i Kalmar. Det utlovas två intima kvällar i källarrestaurangen med tänkvärda ord, mycket humor och stor musikalitet.
Publicerad 9 november 2021
Kim Stranne
Kim StranneFoto: Privat

– Vi kommer köra trio. Jag spelar gitarr och sjunger. Sedan har jag med mig min vapendragare Michael Petersson. Jag skulle säga att han är en av södra Sveriges absolut bästa gitarrister och det är många som håller med om det. Sen så är det Magnus Axelsson på piano/orgel, eller vad han nu väljer att trycka ut för trevliga ljud ur sin magiska maskin. Vi garanterar minst en tår, vi garanterar gapflabb och vi garanterar gåshud, säger Kim Stranne inför spelningen.

Det blir Kim Strannes första spelningar i Kalmar på ungefär fem år.

– Rosenlundska Källaren är ju ett litet intimt ställe. Vi har gjort ett antal spelningar där tidigare om åren och det har alltid varit fantastiskt stämningsfullt och bra. Man får se alla i publiken i ögonen vid något tillfälle och när man pratar mellan låtarna behöver man inte stå i micken.

Hur känns det att spela live igen?

– Timo Räisänen, som ju är en etablerad artist, sa någon gång att han fortfarande är lika livrädd varje gång att inga ska komma när han spelar. Sån var jag. Men sen pratade jag med Micke och Rosenlundska och nu känner jag att äh, det här ska bli skitkul. Det är feststämning på något vis.

Ur Strannes repertoar, som omfattar 4 album, en EP och några singlar, utlovas bland annat sånger som inte framförts live på närmre ett decennium. Dessutom kommer han spela nya låtar som ännu inte släppts.

– Om jag ska strunta i jantelagen så kan jag säga att jag är lite, lite bättre än vad folk tror. Vi har aldrig gått från en spelning där folk inte har kommit fram till oss efter och sagt ”varför har jag inte gått och sett dig tidigare?”. Man går oftast och ser på de etablerade namnen, och tänker ”ska jag verkligen lägga en helkväll på en chansning?”, när det finns så mycket man vill hinna göra. Men jag har en uppmaning till folk - våga!

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.