GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kissade offentligt – så mycket får mannen böta

En man blev många tusenlappar fattigare efter att han behövde lätta på trycket – men valde att göra det offentligt.
Publicerad 6 januari 2022
Genrefoto: Mickes fotosida/Mostphotos
Genrefoto: Mickes fotosida/Mostphotos

En man i 45-årsåldern som står skriven i Blomstermåla, har dömts vid Kalmar tingsrätt för förargelseväckande beteende och brott mot knivlagen.

Det var den 23 maj som mannen var på bilträff i Kalmar med runt 150 andra personer. Han var väldigt berusad och behövde urinera och gick därför mot Sjöräddningssällskapets lokaler. Då kom det fram ett par poliser som stått cirka tio meter bort och haft fri sikt. Det var även ett tjugotal personer omkring dem. Mannen blev omhändertagen när han började tjafsa emot poliserna eftersom de ville bötfälla honom för att ha urinerat offentligt. Han omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Mannen har i förhör uppgett att han avbrutits innan han börjat urinera, vilket inte poliserna på plats håller med om.

I samband med omhändertagandet anträffade polisen en stormtändare med en inbyggd kniv i en av mannens fickor, som ska ha varit en piprensare. Mannen har i förhör uppgett att han använder den för att rensa pipan som han brukar röka, då det med tiden bildas förkolningar i pipan. Han hade även själva pipan på sig vid det aktuella tillfället.

Innehavet av kniven ansågs inte befogat av tingsrätten eftersom mannen hade den vid en större tillställning samt med tanke på knivens utformning och bladlängd. Han döms därför även för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen dömdes till dagsböter i 50 dagar om 270 kronor, vilket blir 13 500 kronor. Kniven beslagtogs.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.