Klädbolaget Indiska ansöker om konkurs – har en butik i Kalmar

Under tisdagen meddelade Indiska Magasinet AB att styrelsen beslutat att ansöka om konkurs vid Stockholms tingsrätt. Indiska har en butik i Kalmar som ligger i Kvarteret Giraffen.
Publicerad 25 oktober 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Pressbild/Indiska

Indiska är ett svenskt företag som grundades för över 120 år sedan. Klädbolaget har i nuläget 46 butiker i Sverige och i Finland med huvudkontor i Stockholm och produktionskontor i New Delhi, Indien.

Under coronapandemin halverades Indiskas butiksförsäljning och bolaget har sedan sommaren 2021 amorterat på de skulder som byggdes upp under pandemin.

– Indiskas ambition har alltid varit att fortsätta stärka bolagets finansiellt för att betala för de skulder som har uppkommit under Covid-pandemin, vilket vi också har gjort historiskt. Tyvärr har det makroekonomiska klimatet just nu gjort det extremt svårt att få fram en lösning för finansiering, säger Karin Lindahl, VD för och ägare av Indiska, i ett pressmeddelande.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.