GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KLART: 15 miljoner till Kalmar läns museum

Stiftelsen Kalmar läns museum får totalt 15 miljoner kronor av Kalmar kommun och Region Kalmar län för att flytta på föremålssamlingar.
Publicerad 23 december 2022
Foto: Leif Ingvarsson/Mostphotos

Kommunen och regionen kommer att ge 7,5 miljoner kronor vardera som ska gå till att flytta cirka 500 000 av museets föremål till magasinlokalerna i gamla Volvofabriken vid Hansa City.

Innan flytten behöver föremålen renoveras och ställas i ordning, vilket pengarna också ska räcka till.

– Flytten ger dels ett bättre skydd av föremålen för kommande generationer, dels ger det museet möjligheten att utvecklas starkare långsiktigt. Genom att tillgängliggöra ett helt nytt våningsplan kommer besökarna dessutom kunna ges nya spännande upplevelser. I framtiden vill museet att de frigjorda ytorna ska innehålla en ny kulturhistorisk utställning om Kalmar län, säger Jonas Hellberg, ordförande i stiftelsens styrelse i ett pressmeddelande.

Arbetet beräknas starta 2023 och pågå ett antal år. Kostnaden för flytten beräknas till totalt tolv miljoner kronor. Resterande tre miljoner ska gå till ändamålsbestämda medel inom eget kapital.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.