Annons

KLART: Cykelfärjan Dessi kör i tre år till

Cykelfärjan Dessi är ett populärt färdmedel under sommarmånaderna. I år slog man dessutom rekord i antal resenärer. Nu förlängs avtalet med tre år.
Publicerad 16 september 2022
Från vänster: Fredrik Wermelin mark- och exploateringschef Mörbylånga, Fredrik Robertte Ressel Rederi AB, Matilda Wärenfalk kommunstyrelsens ordförande Mörbylånga, Johan Persson kommunstyrelsens ordförande Kalmar, Thomas Davidsson näringslivschef Kalmar
Från vänster: Fredrik Wermelin mark- och exploateringschef Mörbylånga, Fredrik Robertte Ressel Rederi AB, Matilda Wärenfalk kommunstyrelsens ordförande Mörbylånga, Johan Persson kommunstyrelsens ordförande Kalmar, Thomas Davidsson näringslivschef KalmarFoto: Jan Magnusson

– Cykelfärjan Dessi är populär, det visar bara siffrorna under säsongen 2022 som har slagit rekord med 44 000 resenärer. Så vi är mycket nöjda att avtalet har förlängts 2024-2025, säger Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, i ett pressmeddelande.

Även Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande i Mörbylånga, är nöjd med det förlängda avtalet.

Annons

– Det är ett glädjande besked och många invånare, besökare och turister på båda sidor om Kalmarsund har uppskattat att det finns ett café ombord och möjligheten att tura som uppkom under säsongen 2022, säger Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande i Mörbylånga.

Nytt för årets säsong var att man bytte angöringsplats i Kalmar och Färjestaden blev angöringsplatsen mer tillgänglig.

Under den nya avtalstiden 2023-2025 kommer samarbetet mellan Trafikverket, Mörbylånga och Kalmar kommuner att utvärderas. Förhoppningen är att kunna förhandla ett nytt avtal som sträscker sig många år framöver.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons