Annons

KLART: De artisterna uppträder på ”Fullt ös”

I helgen är det dags för den alkohol- och drogfria festivalen ”Fullt ös” som riktar sig till ungdomar i högstadiet och gymnasiet. Nu står det klart vilka artister som uppträder under kvällen.
Publicerad 27 april 2023
Fullt ös i Kalmar 2022.
Fullt ös i Kalmar 2022.Foto: Mehdi Barakat

Kultur- och idrottsfestivalen ”Fullt ös” har arrangerats i Kalmar ända sedan 2009 och erbjudit ungdomar ett drog- och alkoholfritt alternativ på Valborgsmässoafton. År 2020 och 2021 fick kultur- och idrottsfestivalen ställas in på grund av coronapandemin, men 2022 var man tillbaka starkare än någonsin.

Även i år blir festivalen av, den 30 april mellan klockan 18:00-24:00, och nu står det klart vilka artister som uppträder.

Annons

Det blir Hanna Ferm, Victor Crone och Dj Alecce som håller konserter under kvällen.

Hanna Ferm kom på en andraplats i Idol 2017 och tävlade 2020 i Melodifestivalen med låten "Brave" som hamnade på en fjärde plats.

Även Victor Crone har varit med i Melodifestivalen flera gånger. Som senast tävlade han i år med låten "Diamonds" som hamnade på en tredjeplats i semifinalen.

Alejandro Liljegren, DJ Alecce, har bland annat värmt upp för artister som Tungevaag & Raaban, Nause och Kaliffa och spelat på klubbar och event över hela Sverige.

Förutom artistuppträdanden bjuds det även på en mängd aktiviteter som go-cart, Gellyball, karusell, lasergame och skridskoåkning. Kulturskolan kommer bjuda på eldshow. Även simhallen är öppen och i äventyrsdelen kommer det hållas i disco.

För den som vill ta det en paus eller ta det lite lugnare kommer det finnas en mässhall med skapande aktiviteter. Där finns även kulturskolan och biblioteket på plats.

”Fullt ös” är ett samarbete mellan kultur -och fritidsförvaltningen, socialförvaltningen, utbildningsförvaltningen, kommunledningskontoret och länsstyrelsen.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons