Annons

Klart: Det blir show på Teatervallen under hösten

Snart har showen "Fyra gubbar och en tant” premiär på Teatervallen – och restaurangen inomhus öppnar samtidigt upp för besökare.
Publicerad 1 oktober 2020 • Uppdaterad 6 oktober 2020
Therése Norbäcker, Martin Rydell och Adam Lindrooz.
Therése Norbäcker, Martin Rydell och Adam Lindrooz.

– Jag har 30 år inom revy och jag har länge haft en idé om att göra en föreställning med de karaktärer jag samlat på mig genom åren, berättar Martin Rydell på plats på Teatervallen.

Det resulterade i enmansshowen ”Fyra gubbar och en tant” som har premiär den 28 oktober på Teatervallen. Samma kväll är det även premiär för inomhusrestaurangen som drivs av Therése Norbäcker och sambon Adam Lindrooz.

Annons

– Under kvällen har jag fem karaktärer som medverkar. Jag kommer som mig själv vara moderator och så kommer de andra fyra dyka upp under kvällen. Det blir humor blandat med sång i två akter, och tvårättersmeny till, berättar Martin Rydell.

De fyra andra karaktärerna, som även de framförs av Martin Rydell är Per-Erik, som är 8,5 år. Han är den karaktär som följt med Martin längst, men som legat på hyllan ett tag. Raggarkungen har varit med i Kalmarsundsrevyn i många år och Martin vann revy-SM i monolog som honom år 2015. Den tredje karaktären är Bengt, som är inspirerad av Sven Melander. Slutligen har vi Linnéa - en dam som gärna drar fräcka historier.

– Gör man en karaktär på rätt sätt med kärlek och värme blir det roligt. Jag tror att många äldre tanter är ganska snuskiga faktiskt, skojar Martin Rydell.

Han kommer under showen dessutom berätta roliga historier från sin karriär och sitt liv.

– Mycket har dragits in och blivit inställt det här året så med den bakgrunden är det superpositivt att göra det här. Det känns väldigt väldigt roligt att vara delaktig i något positivt, säger Martin Rydell.

Det är Martin Rydells fru Anna som regisserar och agerar bollplank och Martin har själv skrivit manus. Under kvällarna utlovas även en hel del överraskningsmoment. Martin Rydell har faktiskt gjort musikal ihop med Adam Lindrooz tidigare, men om Adam blir en del av överraskningen på scen återstår att se.

– Nej, inte den här gången, skrattar Adam.

– Nu står vi för att hålla ihop allt och ta hand om gästerna på bästa sätt. När vi öppnade upp utomhus i somras satsade vi mycket på att hålla avstånd. Vi hade plats för 200 personer men tog in max 100. Ryktet om att det var coronasäkrat spred sig snabbt och det är inget vi kommer äventyra nu heller, berättar han.

Sambon Therése Norbäcker instämmer.

– Vi kommer vara supernoga med avstånd, servering och tar in extra personal som håller koll så att det inte blir för trångt. Gästerna får dessutom olika tider när de ska vara på plats här efter att vi öppnat för att glesa ut dem när de anländer, säger hon.

Annons

Som det ser ut i nuläget blir det show vid fem tillfällen men förhoppningen är att förlänga med fler föreställningar. Någon meny är ännu inte spikad, men mycket är planerat.

– Det blir en ny fast scen i teatern - något utöver det vanliga. Scenen är en storsatsning, men hela restaurangen kommer bli jättefin med all ny inredning, säger Therése Norbäcker.

– Vi har jobbat med restaurangen sedan i mars. Det blir fantastiskt kul att få visa upp den, säger Adam Lindrooz.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons