GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KLART: Grilleriet köps upp – av Bastard Burgers

Under fredagen meddelade den norrländska hamburgerkedjan Bastard Burgers att man tar över Grilleriet Burgers.
Publicerad 28 januari 2022
Foto: Agnes Aronsson/Pressfoto
Foto: Agnes Aronsson/Pressfoto

I Kalmar finns Grilleriet på Storgatan 10, men från och med första februari är det alltså Bastard Burgers som står som nya ägare. I samma veva blir Bastard Burgers även nya ägare till de två Grilleriet-restaurangerna som finns i Växjö.

– Vi är ivriga på att komma i gång så snart som möjligt och måna om att det blir en positiv förändring för såväl medarbetare som gäster. Nu lägger vi stor kraft på att bygga om restaurangerna till vårt koncept och siktar på att kunna välkomna alla till Bastard Burgers i början av mars, säger Bastard Burgers vd Simon Wanler, i ett pressmeddelande.

Ombyggnationerna projekteras för fullt. I början av mars är tanken att Grilleriet kan börja servera burgare enligt Bastard Burgers koncept.

– Vi på Grilleriet är stora fans av Bastard Burgers, så det här känns verkligen som ett naturligt och roligt steg att ta. Vi har varit verksamma sedan 2015 och är väldigt tacksamma för alla gäster och medarbetare som har supportat oss under de här åren. Jag lämnar över företaget, restaurangerna och medarbetare i väldigt trygga händer, vilket känns fantastiskt, säger Felix Astrén, ägare av Grilleriet Burgers i pressmeddelandet.

Bastard Burgers driver redan en restaurang i Kalmar, i Kvarteret Giraffen.

Kommer ni ha kvar båda restaurangerna i Kalmar?

– Vi kommer självklart fortsätta driva vår befintliga restaurang och vi glädjer oss åt att få ytterligare en restaurang i staden. Vi trivs riktigt bra i Kalmar, säger vd:n Simon Wanler.

Hur kommer det sig att ni valde att köpa upp just Grilleriet?

– Vi har ju redan en restaurang i Kalmar och har sett möjligheter att expandera i staden, så vi har tittat på att öppna upp en till restaurang i Kalmar under en tid nu. Sedan har vi även haft stort fokus på Växjö där vi idag inte har någon restaurang. Det gjorde att det blev intressant att ta kontakt med Grilleriet helt enkelt. Och efter att ha snackat med gänget där och lärt oss mer om deras verksamhet och deras framtidsplaner så kändes det väldigt intressant för båda att gå vidare med en sådan här affär, säger Simon Wanler.

Bastard Burgers vd Simon Wanler. Foto: Pressfoto
Bastard Burgers vd Simon Wanler. Foto: Pressfoto

Om förvärvet:

Det innefattar Grilleriet Burgers samtliga tre verksamheter på Storgatan 10 i Kalmar, Kungsgatan 4 i Växjö och i köpcentrumet Grand Samarkand i Växjö.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.