Annons

KLART: Hon blir ny vd för Destination Kalmar

Sylvia Nylin har tidigare arbetat som vd för Svenska Möten och som vice generalsekreterare vid Svenska Turistföreningen. Nu är det klart att hon blir ny vd för Destination Kalmar.
Publicerad 16 juni 2022
Foto: Pressbild

– Kalmar är en fantastisk kommun med stor potential och jag ser fram emot att få bidra med mina erfarenheter till Kalmars fortsatta utveckling och självklart också att hitta mina små egna smultronställen i regionen, säger Sylvia Nylin, i ett pressmeddelande.

– Från mina år inom besöksnäringen tar jag bland annat med mig lärdomar om hur viktigt det är med samverkan mellan alla lokala aktörer och intressenter för att nå framgångar. Den kunskapen i kombination med mitt stora intresse och kunskaper inom kommunikation, hållbarhet och digitalisering tror jag blir en bra kombination för uppdraget.

Annons

Åke Andersson bestämde sig vid årsskiftet för att lämna uppdraget som vd för Destination Kalmar och nu när man hittat efterträdaren ser Lasse Johansson, ordförande för Destination Kalmar AB, ljust på framtiden.

– Vi är väldigt nöjda och glada över att vi kan knyta till oss Sylvia. Hon kommer att bidra med stor kunskap och energi som behövs för att föra Destination Kalmar in i framtiden, säger Lasse Johansson.

Sylvia börjar sin anställning på Destination Kalmar i september.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons