GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KLART: Pernilla Wahlgren tar över Allsång på Skansen

Det blir artisten och realitystjärnan Pernilla Wahlgren som tar över Allsång på Skansen och bli ny programledare efter Sanna Nielsen. Det berättade hon i SVT:s Morgonstudio under tisdagsmorgonen.
Publicerad 25 oktober 2022
”Jag känner mig både hedrad och otroligt glad för att ha blivit erbjuden att programleda Allsång på Skansen – ett av de kanske mest ikoniska program vi har i Sverige”, säger Pernilla Wahlgren.
”Jag känner mig både hedrad och otroligt glad för att ha blivit erbjuden att programleda Allsång på Skansen – ett av de kanske mest ikoniska program vi har i Sverige”, säger Pernilla Wahlgren.Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

– Det är så stort, hedrande och smickrande, sa Pernilla Wahlgren i programmet i morse när nyheten avslöjades.

Schlagerdrottningen Wahlgren blir den sjunde programledaren för det svenska klassiska allsångsprogrammet som hade premiär i SVT 1979. Andra som lett programmet under åren är bland annat Lasse Berghagen, Anders Lundin, Petra Marklund och sist Sanna Nielsen.

”Jag känner mig både hedrad och otroligt glad för att ha blivit erbjuden att programleda Allsång på Skansen – ett av de kanske mest ikoniska program vi har i Sverige. Det som är så fint med programmet är hur det samlar generationer i hela vårt avlånga land. Jag ser fram emot att få tillbringa en del av sommaren på Skansen och att få vara med och ge både sång, humor och glädje till alla som tittar”, säger Pernilla Wahlgren i ett pressmeddelande.

Programmet har premiär den 27 juni.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.