GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KLART: Så mycket höjer Kalmarhem hyrorna

På tisdagen den 24 januari meddelar Kalmarhem att de nya hyrorna för 2023 är satta.
Publicerad 24 januari 2023 • Uppdaterad 24 januari 2023
.
.Foto: Kalmarhem

Hyresförhandlingarna mellan Kalmarhem och Hyresgästföreningen har efter beslut från Hyresmarknadskommittén resulterat i en höjning om 4,5 procent.

– Vi har stor respekt för de kunder som redan har ett ekonomiskt pressat läge samtidigt som vi värnar om hyresrätten som boendeform och hade behövt en betydligt högre procent för att täcka de kostnadsökningar som vi som bostadsbolag står inför. Med hyror som enda intäktskälla slår det hårt och kommer ge konsekvenser för planerat underhåll av fastigheter och lägenheter. Med dagens läge innebär det samtidigt att vi får mindre för pengarna. Det kommer bli tufft framöver och exakt vilka aktiviteter som kommer behöva senareläggas kommer vi nu se över, kommenterar Kalmarhems VD Per Stephani beslutet i ett pressutskick.

Höjningen innebär exempelvis att en bostad med nuvarande månadshyra på 5 000 kronor höjs med 225 kronor. Den totala hyran blir då 5 225 kronor.

Den nya hyran gäller från 1 januari 2023, vilket innebär att justeringen kommer att ske retroaktivt för januari och februari.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.