GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KLART: Skivbutik slår upp portarna på Larmgatan – första i stan på många år

KalmarPosten kan avslöja att Kalmar får en skivaffär för första gången på många år. Den 11 december öppnar nämligen Linus Strömgren sin butik Sabbath Records på Larmgatan 30.
Publicerad 30 november 2021
Linus Strömgren driver Sabbath Records. Foto: Privat/Agnes Aronsson
Linus Strömgren driver Sabbath Records. Foto: Privat/Agnes Aronsson

För drygt tio år sedan stängde skivbutik efter skivbutik igen. Det har nu gått många år sedan man kunde besöka en fysisk skivbutik i Kalmar, men i och med vinylskivans uppsving finns nu en marknad igen.

– För min del har det här varit en dröm i många, många år som jag äntligen har kunnat förverkliga. Jag vill skapa ett community här som det fanns förr i tiden, när man kom till en skivbutik, hängde, lärde känna nya människor och hade en gemenskap i det. Det blir fint att ha den knytpunkten igen, säger Linus Strömgren som ska driva butiken.

I Sabbath Records sortiment finns både nya och begagnade skivor. Fokus blir framförallt på vinyl men Linus räknar med att även sälja en del CD-skivor. Framöver kommer han även fylla på med en del merchandise.

– Det ska finnas något för alla. Det blir väldigt blandat med alltifrån pop till soul, jazz hårdrock och metal. Det kommer verkligen vara en salig blandning här, säger Linus Strömgren.

Sabbath Records har skivhandeln Hot Stuff som samarbetspartner.

– Vi är med som partner och ska vara leverantör, så de kommer ha en del av vårt sortiment i lager, säger Per Faeltenborg som driver Hot Stuff i Älmhult.

Sabbath Records öppnar på Larmgatan 30 (mittemot Shady Burgers och bredvid Molins guld och silver) den 11 december, men har invigningsfest kvällen den 10 december. Butiken kommer ha standardöppettider.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.