GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Knivhuggen man sökte skydd på snabbmatsrestaurang – två män åtalas för mordförsök

En man som blivit knivhuggen i magen sökte skydd på McDonald's på Polhemsgatan i Kalmar. Nu åtalas en 17-åring och en 23-åring för försök till mord.
Publicerad 7 oktober 2022
Montage.
Montage.Foto: Mostphotos, Agnes Aronsson

”SOS 112 vad har inträffat.”

”Tjena. Eh jag ringer från McDonald’s Giraffen. Vi har en person som har fått, han har jack. Kniv, han är knivhuggen på McDonald’s eh han ligger på marken i McDonald's Giraffen.”

Samtalet ovan kommer från en person som ringer 112 den 5 augusti klockan 23.48. Personal på McDonald's uppgav att en skadad man, som tros ha fått stick- eller skärskador i magen, kommit in i lokalen. Personalen tog hand om mannen i väntan på polis och ambulans. Det rör sig om en 19-årig man som misstänks ha blivit utsatt för ett mordförsök.

Det visar sig senare att brottsplatsen ska vara på Daléngatan i Kalmar. 19-åringen berättar att han och några vänner hade träffat de två misstänkta gärningsmännen på platsen men att han inte har någon aning om varför han blev knivhuggen och slagen.

19-åringen berättar i förhör att han och en vän sprang mot McDonalds efter mordförsöket.

Nu åtalas en 17-årig kille och en 23-årig man för försök till mord. Enligt åtalet ska männen tillsammans och i samförstånd försökt döda 19-åringen genom att slå och knivhugga honom.

”Det var endast på grund av tillfälliga omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas eftersom kniven inte tillfogad en potentiellt dödlig skada”, står det i stämningsansökan.

17-åringen är även misstänkt för grovt olaga hot då han i samband med mordförsöket ska ha ha hotat ytterligare en man genom att lyfta en kniv mot honom.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.