Kommunal chef slutar: ”Ett svårt beslut”

Mörbylånga kommuns HR- och lönechef Kerstin Parker lämnar sin tjänst efter närmare fyra år. Hon tar klivet över Kalmarsund och blir HR-chef på Länssjukhuset, Region Kalmar län.
Publicerad 4 november 2022
Kerstin Parker lämnar jobbet som HR-chef i Mörbylånga kommun för en tjänst som HR-chef på länssjukhuset i Kalmar.
Kerstin Parker lämnar jobbet som HR-chef i Mörbylånga kommun för en tjänst som HR-chef på länssjukhuset i Kalmar.Foto: Pressbild

I fyra år har Kerstin Parker arbetat med att modernisera och utveckla HR och Löneavdelningens arbete, samt med stort fokus på på arbetsmiljö, medarbetarengagemang och ledarskap. De har synts genom förbättrade betyg som medarbetarna i kommunen satt vid den årliga arbetsmiljöenkäten.

– Jag är oerhört stolt över mina medarbetare, det arbetet som gjorts kopplat till arbetsmiljö och HR. Det har varit ett svårt beslut att lämna kommunen men möjligheten dyker inte upp så ofta. Jag sneglade på det här jobbet för 6 år sedan och när det nu blev ledigt och Regionen hörde av sig så kände jag att det var rätt steg för mig, säger Kerstin Parker, HR och lönechef, Mörbylånga kommun, i ett pressmeddelande.

– Kerstins breda kompetens hade varit värdefull för kommunen i många år till men jag förstår varför hon fått detta erbjudande och önskar henne och Regionen lycka till i deras fortsatta arbete säger David Idermark, administrativ chef, Mörbylånga kommun.

Kerstin Parker lämnar sin tjänst i februari 2023. Kommunen arbetar för att ha tillsatt en ersättare tills dess.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.