Kommunen får ersättning för transport av skyddsutrustning

Kalmar kommun får ersättning för transport av skyddsutrustning. När 77 miljoner kronor delas ut till 14 svenska organisationer får Kalmar kommun 345 000 kronor i ekonomisk ersättning för transport av skyddsutrustning.
Publicerad 26 november 2020
Foto: Mostphotos

– Vi har varit väldigt aktiva i att söka efter tillgängligt skyddsmaterial på den globala marknaden. Det är vår högsta prioritet att se till att vi har godkänt och säkert material när vår personal är i kontakt med våra äldre och andra utsatta grupper. Då är det väldigt tacksamt att EU uppmärksammat de höga kringkostnaderna i form av flyg- och båttransporter i jakten på bra skyddsmaterial, säger Björn Hedbäck, verksamhetschef för support på serviceförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Mattias Ask, förvaltningschef på omsorgsförvaltningen, menar att transporterna av skyddsmaterial var nödvändiga och gjorde att man kunde säkra arbetsmiljön för personal samt minska risken för smittspridning av covid-19 bland omsorgstagare.

– I början av pandemins utbrott rådde en akut brist på skyddsutrustning. Direktimport av andningsskydd, skyddsförkläden och visir var helt avgörande för att vi skulle kunna skydda omsorgens medarbetare och omsorgstagare, säger Mattias Ask.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.