Annons

Kommunen gör miljonresultat – 145 miljoner kronor högre än väntat

Resultatet för 2022 budgeterades till 29 miljoner kronor. Nu redovisar Kalmar kommun ett preliminärt resultat på 174 miljoner kronor.
- Resultatet är positivt för vår kommun eftersom vi står inför ett tuffare ekonomiskt läge kommande år, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) i ett pressutskick.
Kalmar • Publicerad 31 januari 2023
Montage.
Montage.Foto: Agnes Aronsson, Mickes fotosida/Mostphotos

Kalmar kommun redovisar ett preliminärt resultat på 174 miljoner kronor – vilket är 145 miljoner kronor högre än det budgeterade resultatet inför 2022.

Att resultatet är högre än väntat beror på ökade skatteintäkter, generella statsbidrag och utjämning. De ökade skatteintäkterna har under åren främst använts till trygghetsarbete och stöd åt föreningslivet, skriver Kalmar kommun.

– Kommunen har även satsat på olika åtgärder för att bli en hållbarare kommun, till exempel IT-säkerhet, insatser för unga med riskbeteende, beredskap och belysning, säger Johan Persson.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons