GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen satsar över 1 miljon på lovaktiviteter för barn och unga

Under sommarlovet har barn och unga i Kalmar en mängd aktiviteter att sysselsätta sig med. Aktiviteterna har tagits fram av Kalmar kommun tillsammans med föreningslivet och lokala aktörer.
Publicerad 17 juni 2022
Foto: Pressmeddelande/Kalmar kommun
Foto: Pressmeddelande/Kalmar kommunFoto: Henrik Gustavsson

Nytt för i år är en webbplats där besökarna kan filtrera evenemang baserat på kategori, dag, plats, kostnad, ålder och tillgänglighetsanpassning, för att barn ochn unga enkelt ska kunna hitta ett evenemang som passar dem.

– Vi tror verkligen på att alla har rätt till en aktiv fritid, och lovaktiviteterna möjliggör det. Ett ytterligare fokus vi haft i planeringen är att skapa trygghet i samhället, genom att tillsammans med föreningslivet och andra aktörer erbjuda en mängd bra aktiviteter som våra barn och unga kan sysselsätta sig med, säger Henrik Nilsson Ederam, förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Kalmar kommun har satsat över 1 000 000 kronor på årets lovaktiviteter till barn och unga i Kalmar, och just nu finns 44 aktiviteter samlade på webben.

– Årets sommarlovsaktiviteter har något för alla. Eftersom programmet är helt digitalt finns alla möjligheter att lägga till fler evenemang och aktiviteter under sommaren! Så om du inte hittar en intressant aktivitet idag kan du kolla igen imorgon, säger Ella Kidell, verksamhetsutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen i pressmeddelandet.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.