unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Kommunen skapar platser för julfirande ute

Extra dekorationer och sittplatser ska locka folk att fira jul ute.
Foto: Mostphotos

Julen kommer i år att se annorlunda ut för många av oss då vi inte kan samlas som vi normalt brukar. Därför har Kalmar kommun satsat extra på juldekorationer och sittplatser vid utvalda områden för att folk ska kunna ha julfirande ute.

– Jag tror att det är många som har planerat att träffas utomhus i jul och det känns som en fin julklapp att vi kan göra det lite extra mysigt att samlas ute och fira jul på ett säkert sätt, säger Liselotte Ross (v), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Platserna med extra juldekorationer och sittplatser är:

• Kalmarsundsparkens badplats

• Kattrumpans badplats

• Norrlidens badplats

• Värsnäs Ekös badplats

• Långviken, nära sportanläggningen

• Krusenstiernska trädgården

Vid några av platserna finns det grillplatser som går att nyttja.

– Serviceförvaltningens personal har ordnat med detta under veckan så att det ska vara klart i god tid till julhelgen. Jag hoppas det kan vara en guldkant för många i årets lite annorlunda julfirande, säger Johanna Petersson (c), ordförande i servicenämnden.

De pyntade julplatserna är redo att användas från och med idag den 18 december.

Läs mer