Annons

Kommunen skickar ut stor undersökning – ska bidra till trygghetsarbetet

Kalmar kommun vill ta reda på varför vissa delar av kommunen upplevs som mer trygga än andra. Därför kommer nu 16 000 slumpmässigt utvalda personer i kommunen att få en trygghetsundersökning skickad till sig som de ska svara på.
Publicerad 10 november 2023
Kvarnholmen, Storgatan.
Kvarnholmen, Storgatan.Foto: Agnes Aronsson

– Förra året gjorde vi en liknande undersökning, men med fokus på Berga, Oxhagen och Norrliden. Nu vill vi göra den mer omfattande genom att ha med hela kommunen, säger Anna Flink, säkerhetschef, i ett pressmeddelande.

Med undersökningen vill man ta reda på vad man rent praktiskt kan göra för att öka tryggheten i alla kommundelar.

Annons

– Att vi har med hela kommunen skapar ett ordentligt underlag för oss att förstå vilka insatser som behövs. Det ligger helt i linje med den utveckling vi gör inom trygghetsarbetet, säger Dzenita Abaza (S), kommunalråd med ansvar för trygghetsfrågor.

Undersökningens omfattning innebär att många invånare kommer att tillfrågas att delta. Personerna som har valts ut kommer att få undersökningen via SMS.

– 16 000 är antalet personer som behöver tillfrågas för att skapa ett tillförlitligt resultat för Kalmar kommuns alla olika delar. Du som är utvald är en väldigt viktig del i resultatet som hjälper oss göra Kalmar ännu tryggare, säger Anna.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons