Kommunen sparar 400 000 efter sänkt elförbrukning

Emmaboda kommun har lyckats sänka sin elförbrukning med 9,8 procent för september månad.
Publicerad 21 oktober 2022
Foto: Mostphotos

I en prognos som kommunen presenterar beräknas en besparing på 5 procent av elförbrukningen för perioden september till december. Det innebär i så fall en besparing på 400 000 kronor.

– Detta är ett väldigt trevligt resultat att se. Både att det arbete alla våra verksamheter gör med att vara energisnåla men även dom energibesparingsåtgärder som gjorts och att det ger detta resultat, säger Hugo Kjellin, fastighetschef, i ett pressmeddelande.

Niklas Banérsson, ordförande Teknik och Fritidsnämnden, menar att alla är vinnare på att sänkt elproduktion.

– Det har även uppmärksammats att många nu också har ett helt annat tänk när det gäller elen. Åk runt i vilket samhälle som helst så ser man att antalet tända lampor minskat drastiskt. Det är vi alla vinnare på då priset sätts efter den sista producerad kWh, oavsett om man är privatperson, företag eller kommun, säger Niklas Banérsson, ordförande Teknik och Fritidsnämnden.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.