GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunen sparar på elen – begränsar julbelysningen

För att spara in på elen med tanke på skenande elpriser drar nu Kalmar kommun ner på bland annat julbelysningen i vinter, skriver kommunen i ett pressmeddelande.
Kalmar • Publicerad 14 oktober 2022
Gatubelysningen kommer inte att begränsas, då det är viktigt för tryggheten hos kommunens invånare.
Gatubelysningen kommer inte att begränsas, då det är viktigt för tryggheten hos kommunens invånare.Foto: Mostphotos

För att spara på elen gör kommunen flera åtgärder för att ”möta utmaningarna i vinter med skenande elpriser”. Bland annat så kommer kommunen att dra ner på julbelysningen utan för Kalmar centrum och kommer begränsa juldekorationerna till julgranar i tätorterna.

Även fasadbelysning som enligt kommunen ”inte har någon praktisk funktion” släcks. Adventsljusstakar och julgranar med belysning i verksamhetslokaler, skolor och förskolor begränsas och ersätts istället av en adventsljusstake på ett centralt ställe. Kommunen kommer också att sänka temperaturen i fastigheter som inte har fjärrvärme.

Gatubelysningen kommer inte att begränsas, då det är viktigt för tryggheten hos kommunens invånare.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.