Annons

Kommunen storsatsar på lovskola

Utbildningsnämnden med förvaltning i Borgholms kommun storsatsar på att erbjuda lovskola på samtliga skolor. Bakgrunden är den höga elevfrånvaro som varit i spåren av pandemin. Syftet är att hjälpa skolornas elever att komma ikapp och få bra skolresultat trots pandemins effekter.
Publicerad 15 februari 2022
Genrebild.Foto: Mostphotos

Rent praktiskt innebär satsningen till att börja med tre dagar lovskola på sportlov, påsklov, sommarlov och höstlov. Det kan komma att byggas ut ytterligare beroende av behovet. Man har tidigare bedrivit lovskola, men då i mindre omfattning och främst i de högre årskurserna. Skolorna kommer dessutom att hjälpa till med bussbiljetter och fritidshem för att möjliggöra deltagandet för så många elever som möjligt.

– Det är nu viktigare än någonsin att vi satsar på våra barn och elever så vi kan ta igen den utbildningsskuld som uppkommit under pandemin. Vi har givetvis sett den höga frånvaron men nu har vi även kunnat se dess effekter på elevernas måluppfyllelse. Det här handlar om att rädda våra elevers skolgång så de kan komma in på gymnasiet och det känns väldigt bra att vi har utbildningsnämnden i ryggen för att genomföra denna satsning, säger Roland Hybelius, utbildningschef Borgholms kommun, i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons