Annons

Kommunen vill ha hjälp med namn till nya kulturhuset

Det första spadtaget till det nya kulturhuset i Kalmar har tagits. Nu återstår bara en sista viktig detalj – vad ska huset heta? Nu vill kommunen ha Kalmarbornas hjälp med namnförslag.
Kalmar • Publicerad 11 april 2023
Modell över hur det nya Kulturhuset ska se ut när det är färdigt 2024.
Modell över hur det nya Kulturhuset ska se ut när det är färdigt 2024.

2024 ska det nya kulturhuset i Kalmar stå klart. Under slutet av 2022 blev det klart att det gamla biblioteket ska få nytt liv och bli hemvist för Kulturskolan, öppna förskolan Måsen, kommunarkivet och många av våra medarbetare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Men än så länge är kulturhuset namnlöst. Nu eftersöker Kalmar kommun förslag på vad huset skulle kunna heta. I ett tävlingsformulär på kommunens hemsida vill de ha in namnförslag och motivering.

Senast den 7 maj kan man lämna in sina förslag som en jury sedan går igenom och väljer ett vinnande bidrag. Det vinnande bidraget belönas med biljett till evenemang på Krusenstiernska gården samt fika.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons