Kommunen visar upp ny konst i utställning: ”Berika den offentliga miljön”

I Kalmar kommuns konstsamling ingår 3 800 konstverk som under 2022 utökades med 23 nya konstverk till ett värde av 200 000 kronor. Nu bjuder kultur- och fritidsförvaltningen in till utställning av konsten som köptes in förra året.
Publicerad 7 februari 2023
KIKAIN
KIKAINFoto: Kalle Blake

Utställningen kommer att kunna beskådas i lokalen KIKAIN i Dryadenparken i Kalmar. I årets utställningen är det 19 konstnärer representerade.

– Syftet med kommunens konstinköp är att berika den offentliga miljön för dem som vistas, besöker och arbetar i kommunens verksamheter samt att stödja det lokala konstlivet. Konsten skapar glädje, trivsel och attraktion i de offentliga rum som vi vistas i, säger Katarina Johansson Storm, konstansvarig, i ett pressmeddelande

Efter utställningen kommer konstverken att placeras ut i kommunens lokaler. Var konstverken kommer att placeras kan kommunens anställda vara med och påverka genom att lämna önskemål.

Utställningen pågår mellan den 10 februari till den 12 mars.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.