Annons

Kommunens nya samarbete ska hjälpa nya företag

Kalmar kommun har fått en ny partner när det gäller nyföretagarrådgivning.
Publicerad 22 januari 2021
Foto: Mostphotos, Linus Gunnarsson

Det är NyföretagarCentrum Kalmarsund som är kommunens nya partner. Avtalet är skriver på två år med möjlighet till ett års förlängning.

– NyföretagarCentrum Kalmarsund jobbar brett i hela länet och de stärker regionen när det gäller rådgivning till nya företag och företagare, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson, i ett pressmeddelande.

Annons

Företaget kommer, på uppdrag av kommunen, att erbjuda gratis nyföretagarrådgivning till blivande och nya företagare i Kalmar kommun.

– Vi är mycket stolta och glada över att nu få ta hand om Kalmar kommuns nyföretagsrådgivning! Då NyföretagarCentrum Kalmarsund sedan tidigare bedriver rådgivning i Borgholm, Mörbylånga, Torsås, Emmaboda samt Nybro kommun innebär samarbetet med Kalmar kommun att arbetet med att få fler företag till Kalmarsundsregionen förstärks ytterligare, säger Magnus Berzelius, NyföretagarCentrum Kalmarsund.

Näringslivschefen Thomas Davidsson är nöjd och tror att samarbetet kommer att förbättra företagsklimatet i kommunen.

- Vi känner oss stärkta av att arbeta tillsammans med NyföretagarCentrum Kalmarsund och det utvecklar både Kalmar kommun och vårt arbete för ett bättre företagsklimat och våra samarbeten inom Kalmarsundregionen, säger Thomas Davidsson, Näringslivschef i Kalmar kommun.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons