Annons

Kommunstyrelsens ordförande om dödsskjutningen: ”Jag fylls av ilska och förakt”

Publicerad 11 februari 2022
Foto: Linus Gunnarsson, Agnes Aronsson

Vid 04-tiden på fredagen den 10 februari hittades en man skjuten till döds i centrala Kalmar. Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) kommenterar händelsen via kommunens hemsida.

–Jag fylls av ilska och förakt över att vakna till nyheten att en 20-åring skjutits ihjäl i Kalmar. Jag har under morgonen haft kontakt med polisområdeschef Patrik Oldin som försäkrat mig om att man nu kraftsamlar rejält för att klara upp detta, säger Johan Persson (S).

Annons

– Under de senaste åren har Kalmar kommun gemensamt med polisen kraftigt ökat resurserna för att motverka kriminaliteten i Kalmar. Totalt har den årliga kommunala budgeten ökat med 20 miljoner. Det handlar om allt från ordningsvakter och kameror till förebyggande åtgärder för att öka tryggheten. Den här typen av händelser gör mig ännu mer beslutsam om att det är rätt väg. Vi ska aldrig vänja oss vid skjutningar i Kalmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons