Konsert hålls på slottet: ”Välkomnar 75 åhörare”

Den 11 november hålls konsert i Gröna Salen på slottet.
Publicerad 4 november 2020
Foto: Pressfoto

Den 11 november håller Kammarmusikföreningen konsert i Gröna Salen på slottet. Då blir det musik av årets 250-årsjubilar Ludvig van Beethoven som föddes 1770. Spelar gör Duo Carr/Quennertstedt som består av Elna Carr på violin och Håkan Quennertstedt på piano och de kommer att spela tre av hans sammanlagt tio violinsonater - nämligen nr 5, 7 och 9.

– Vid den här konserten kommer vi glädjande nog att ha möjlighet att välkomna 75 åhörare tack vare de beslutade lättnaderna vad gäller publikrestriktioner, säger föreningens ordförande Sten Franzén i ett pressmeddelande.

Duon träffades 2005 på Musikkonservatoriet i Falun och deltog då som rivaler i Riksförbundet Unga Musikanters solisttävling. De belönades med en delad första plats och har spelat över 100 konserter tillsammans sedan dess.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.