Konstnär gör comeback i Kalmar med ny utställning

”Jag har inte ställt ut på tio år, och när det nu sker känns det extra fint att det är just i Kalmar”
Publicerad 2 september 2020
Foto: Pressbild

När Lars Kling återigen väljer att visa upp sin konst blir det med premiärutställningen för nystartade Galleri 28 på Larmgatan i Kalmar. Utställningen kallar han för Blickar.

– Jag har inte ställt ut på tio år, och när det nu sker känns det extra fint att det är just i Kalmar, staden där jag vuxit upp och där jag fortfarande tillbringar mina somrar, säger han i ett pressmeddelande.

Konstnären Lars Kling är utbildad på Konstfack. Genom åren har han haft ett 20-tal uppmärksammade separat- och samlingsutställningar, bland annat på Eksgården på Öland och Utställningssalongen i Stockholm. Nu ställer han ut sina alster i olja och akryl på Galleri 28, som drivs av Johan Hjärtstrand.

–Jag är själv konstnär, målar figurativt och har en förkärlek till det klassiska måleriet. När jag såg Lars konst kände jag därför en gemenskap och fick även ett fint intryck av honom som person. Dessutom är vi ju både från Kalmar, säger Johan Hjärtstrand i pressmeddelandet.

Utställningen Blickar pågår under perioden 19 september till 3 oktober.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.