Annons

Köpcentrum stoltserar med säkerhetsutmärkelse

Kvarteret Giraffen har blivit certifierade för att hålla hög internationell säkerhetsklass.
Publicerad 25 augusti 2023
Kvarteret Giraffen/Martina Adolfsson Nyström, centrumchef. Foto: Agnes Aronsson/Linus Gunnarsson
Kvarteret Giraffen/Martina Adolfsson Nyström, centrumchef. Foto: Agnes Aronsson/Linus Gunnarsson

Med cirka sex miljoner besökare per år är Kvarteret Giraffen en välbesökt kommersiell plats. Köpcentrumet själva uppger att trygghets- och säkerhetsarbetet är högt prioriterat. Nu kan de stoltsera med att ha blivit certifierade enligt den internationella standarden SHORE. De har alltså blivit genomgått en oberoende granskning som bekräftar att verksamheten håller hög internationell säkerhetsklass.

– Trygghet och säkerhet är alltid högt prioriterat för oss i Kvarteret. Det är oerhört viktigt att vi upplevs som en trygg och säker mötesplats och arbetsplats. Våra besökare och våra hyresgäster är det viktigaste vi har och vi arbetar kontinuerligt med vårt förebyggande säkerhetsarbete. Detta år valde vi därför att gå ihop med andra åtgärder även trygghetscertifiera oss. Karläggningen av vår handelsplats genomfördes i juni och det är nu med stolthet vi kan berätta att Kvarteret blivit guld-certifierade, säger Martina Adolfsson Nyström, centrumchef Kvarteret Giraffen, i ett pressmeddelande.

Annons

Det är företaget SAFE Asset Group som har genomfört trygghetscertifieringen. Man har bedömt förvaltningen utifrån 800 kriterier inom sex huvudområden som är:

• Ledningssystem och riskhantering

• Fysiskt fastighetsskydd

• Kundsäkerhet och trygghet

• Hyresgästsäkerhet och trygghet

• Säkerhet och bevakningssystem

• Kris och kontinuitetsplanering

– SHORE-certifieringen visar att Kvarteret Giraffen håller en bra internationell klass på sitt trygghets- och säkerhetsarbete. De tillför värde genom ett bra förebyggande arbete som minimerar riskerna för hyresgäster och besökare till Kvarteret Giraffen. Det visar också att man har en mycket god beredskap för att hantera eventuella händelser, säger Erik Engstrand, vd på Safe Asset Group.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons